dimecres, 31 d’octubre del 2018

EL COL·LECCIONISTA D'ÀNIMES -2-

Localitzar-los, generar un cens, classificar-los per espècies i situar en el mapa les zones on els troba. I així cada dia. Pot semblar una feina avorrida, monòtona, mecànica, simple però no podria tenir-ne una de millor. Ell no.
Al principi li va costar descobrir-los. Si eren petits, les irregularitats de l'asfalt i les herbes del marge feien molt difícil que, des del cotxe, els pogués veure, per això només en trobava de grans. Amb el temps va aprendre a fixar-se en detalls i va desenvolupar una mena d'intuïció que li permetia saber en quin lloc es trobava un cos, gran o petit, sense ni tan sols veure'l.
El col·leccionista d'ànimes -2-
Ara és tot un ritual. Atura el cotxe procurant que no destorbi el pas dels altres vehicles. Posa els intermitents i surt mirant a banda i banda per si algú el pogués envestir i acabés convertit en un número més de la seva llista. En la seva les persones no estan incloses, però. Elles formen part d'un altre cens. Algun cop s'ha pregunta qui serà el responsable de fer-ho i si farà el mateix que fa ell.
Es dirigeix on està l'animal, no aparca mai gaire a prop, no vol pertorbar l'espai on ha perdut la vida. Abans no ho tenia en compte però ara ho considera una mostra de respecte.
Fa una descripció breu a la seva llibreta de com és el cos i quin és l'estat en el qual es troba, pren les dades necessàries, mides i temperatura. El pes ho deixa pel final, un cop ha mogut l'animal, perquè si el mou, el seu tresor es dispersa, es difon en l'ambient molt ràpidament i desapareix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada