divendres, 25 d’octubre del 2019

FORCES MORTALS (1/2)

Forces mortals (1/2)

Aparta la mà d'un munt de mosques que revolotegen desordenades damunt d'un bol de fruita florida que hi ha al mig de la taula. A la pica un parell de plats per fregar. La resta de la cuina està prou endreçada.
Ho anota a la seva llibreta. Li agrada apuntar els detalls que li criden l'atenció en el moment que revisa el lloc dels fets.
Es fixa en el cos, estirat a terra, panxa amunt i amb la meitat superior dins la cuina. De cintura en avall, el cadàver creua el passadís. Les cames presenten una posició un pèl estranya, com forçada. Ho anota també.
El cabell moreno i arrissat li cobreix la cara, encara que no aconsegueix ocultar una petita taca de sang coagulada que sembla sortir de l'orella i que destaca per damunt del parquet de fusta clara.
Encara no sap quant de temps fa que és morta. L'ha trobat la senyora de la neteja aquest matí, però feia quinze dies que no venia, així que caldrà esperar l'informe forense. Alguna cosa, tot i que no sap que és, li diu que no fa gaire dies que li van prendre la vida.
La dona diu que no ha tocat res, que de seguida que l'ha vist ha trucat a la policia. Ho ha repetit un munt de vegades mentre es ventava amb uns fulls de publicitat que feia de vano improvisat per sufocar l'ensurt. Ara és a comissaria on li estan prenent declaració.
No sembla que hagin remenat res del pis. A l'estudi, l'ordinador està encès. Unes bombolles de colors es desplacen lentament per la pantalla. Es posa un guant de làtex a la mà esquerra, per no esborrar empremtes de possibles sospitosos, i mou el ratolí. Les bombolles desapareixen de cop i apareix una pàgina d'apostes en línia. La victòria d'un equip de futbol anglès, de nom difícil de pronunciar, es paga deu a un.
Al costat del teclat hi ha un parell de fulls de paper reciclat, doblegats per la meitat. Desfà el plec i veu que a la part amagada hi ha, escrit a llapis i amb una lletra que sembla de metge, el següent:
"Dinamisme: Doctrina filosòfica segons la qual la realitat material no es redueix a la massa i al moviment, sinó que admet l'existència de forces.
Quines forces m'han portat fins aquí?"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada